Založ si blog

Mutuje, ale nákazlivosť si zachováva

Odolnosť proti „korone“ majú deti najvyššiu. COVID-19 je sofistikovaný vírus, ktorý sa skladá z niekoľkých kompaktných sekvencií RNA vo vnútri kapsidy. Kapsida má na svojom povrchu podobné niekoľkostonásobne menšie „kinocíie“ aké sú známe na povrchu sliznice v dýchacej trubici. Prečo?

Poznámka: Európska agentúra zavádza. Tvrdia že podľa výskumu Európskeho Centra Kontroly Chorôb (ECDC) Covid-19 síce mutuje, ale netreba sa ho báť.. zaslepený článok  Link prikladám,

– a pre porovnanie s názorom odborníka „Bielej vrany“ vám citujem odborné zistenia:

Už samotny fakt „kapsidy s kinocíliami“ mal analytikov upozorniť na nebezpečenstvo skríženej imunitnej reakcie pri vlastnom imunitnom procese. Fakty:

Vírus vstupuje do tela bunky iba svojím genetickým materiálom (vlákno RNA).

Vyprázdnená kapsida zostáva na povrchu bunky a sama o sebe škodí tým že viaže na seba Ig (protilátky, imunoglobulíny), vzápätí tie isté Ig napádajú bunky sliznice toho hostiteľa, teraz človeka. Prečo?

Vlákno RNA COVID-19 má najmenej štyri sekvencie, z nich jedna alebo aj dve sa vôbec nemenia lebo sú vyskladané z viacerých typov koronavírusov, to je to čomu sa hovorí „sofistikovaný“, alebo umelo vytvorený, doteraz sa hovorilo už o viycerých (jašteričie, ľudské, netopierie, a iné koronavírusy). Táto sofistikovaná časť RNA „korony“ je pevná, je to gén „operátor“. Operátor  riadi „vyhľadávanie“ špecifickej slizničnej bunky vhodnej na množenie génu COVID-19 (sliznice dýchacích ciest a tráviacej trubice).

Po nájdení vhodnej bunky sa kaposida vírusu nalepí na bunku svojou kinocíliou na bunkovú kinocíliu, otvorí svoju kinocíliu a chemicky „prepichne“ stenu bunkovej kinocílie, a cez vzniknutý tunel presunie svoju RNA do cytoplazmy hostiteľskej bunky. Tento proces od hľadania do preniknutia trvá asi 2 hodiny.

V cytoplasme hostiteľskej bunky sa virová RNA orientuje výlučne na cytoplazmatické Ribozómy produkujúce proteíny. V ribozómoch je prítomná telu vlastná RNA (obvykle zdedená po matke). Vírusová RNA a vlastné RNA sa spoja, pričom vir-RNA predstavuje hmotnostne cca tisícinu telesnej RNA. Gén operátor ďalej zariadi množenie vírusu. Ako?

Gén operátor sa replikuje kompletne. Ostatné časti COVID-19 sú oddelené (zahodené), a vírus začne dopĺňať „svoj“ materiál z telesnej RNA v sekvenciách ako sú „teluvlastné“. Jedine „operátor“ sa replikuje vždy ten istý vyskladaný gén. Prečo?

Teluvlastné časti RNA  vírusu (tie čo vírus prevzal z bunečnej RNA) zabezpečujú tvorbu kaopsidy vírusu. Preto je kapsida geneticky rovnaká ako obal napadnutej bunky. Týmto skrátením sa replikácia nového vítusu extrémne zrýchľuje (vždy, v každom tele je vírus nový, so starou virulenciou). Množenie vírusu do prvých klinických prejavov (príznaky choroby) trvá maximálne dva dni.

Vírus má jediný cieľ – chce byť množený, preto jeho nebezpečnosť má niekoľko veľmi zlých vlastností pre hostiteľa.

(1) Zo začiatku ho imunita (Ig) „nevidí“, lebo kapsida je rovnakého zloženia ako povrch teluvlasnej bunky (je tenšia, menšia, ale geneticky identická). Ig nereagujú na prázdnu ani plnú kapsidu. Tvorba vakcíny nemôže byť zameraná na kapsidu.

(2) Vírus sa množí v bunke dovtedy, kým je bunka roztrhnutá. Bunka zanikla a vzniká zápalový proces okolo zbytkového materiálu.

(3) Niektoré vírusy zostli nedokončené, majú obnaženú RNA, a imunita ich začne rozlišovať ako cudzie látky. Tento proces začína cca na 3. deň po vstupe vírusu do tela hostiteľa. V tomto období už cíti hostiteľ bolesti svalov chrbta, kašeľ, horúčku… to poznáte.

(4) Stále zostávajú a ďalej sa množia kompletné vírusy obalené kapsidou – imunita ich absolútne nevidí. To je ten problém, prečo COVID-19 môže  trápiť človeka viac ako 50 dní. Ako to?

Čínska CDC už v marci 2020 našli spôsob priamej identifikácie vírusu COVID-19 v odobratých vzorkách. Prieskum na veľkej skupine infikovaných potvrdil vylučovanie „korony“ slinami, telesnými výlučkami (moč, stolica), aj kýchaním, ešte na päťdesiaty druhý deň po prvom príznaku ochorenia.

Otázka je: Prečo nám to nikto z odborníkov nepovie? Každý nech si urobí názor sám.

Práve ste sa dozvedeli najdôležitejšiu podstatu COVID-19 od odborníka – žiaľ, nechce sa stať „Bielou vranou“, preto žiada zamlčať jeho meno.

Vieme – v RF začali vakcináciu dobrovoľníkov tento mesiac. Vedecké testy prebehli už na rôznych živočíchoch, a posledný test je na ľudských telách dobrovoľníkov, a ten už beží od 11.8.2020, zatiaľ bez komplikácií. Dúfajme že to bude dobrá vakcína.

Nepáči sa mi vyhlásenie našej vlády (aktvita USA-filného min.zahr. Korčoka?) že vraj „neplánujeme objednať ruskú vakcínu“. Kto neplánuje? Politici?

Otázka: Má politika nejaké právo obmedzovať informovanosť občanov, a blokovať ochranu zdravia?

Nabudúce, ak Boh dá, napíšeme pokračovanie: „Čo má robiť obyčajný človek pre ochranu svojho zdravia“.

Ďakujem za pozornosť.

Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve

14.02.2022

Mixel pixel zaminir GB Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve. Zaletela si do Moskvy a ani nevedela čo tam chce, a nevedela ani čo sú „Minské Dohovory“. Kuchárka v „banderastanskej“ kuchyni to vie, ale zaminir Truss ani šajnu. Najprv si zopakujeme čo sú tie Minské dohovory: Predovšetkým – podpísali ich zástupcovia EÚ a aj „banderstanu“, lebo [...]

Pán Fico, prestaňte paviánčiť, a konajte

10.02.2022

Až (!) 90% občanov SR (!) odmieta zapredanú Vládu SR a vlastizradnú prezidentku. GP Žilinka zadefinoval činnosť tejto lúzy ako vlastizradnú, ústavno-zločineckú. Napriek tomu celá opozícia len škrieka zo svojich konárov ako šibnuté paviány. To vám tak veľmi chutia banány (platy) ktoré vám napriek škrekotu stále idú? Ste ako opice – bez zodpovednosti voči voličom [...]

Synodalita

01.02.2022

Synodalita nie je organizovaná štruktúra, nemá to byť politická organizácia (PP Benedikt XVI), ale – a to je aj môj názor – má to byť jednota jednotlivcov v spojení s myslením IC XC („aby ste -sme- všetci jedno boli“). Žiaľ, všetky cirkevné spolky – počnúc vatikánskymi katolíkmi, končiac sektami – majú štruktúru založenú na politických [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

axon

Vítam Vás v mojom pravda.sk-blogu o logike súvislostí, žurnálnej logistike a sociálnom pozadí politiky. Nečakajte žiadnu chválu na všeobecnú činnosť človeka. Pračlovek bol inteligentnejší ako napríklad Soros... Peniazmi sa dá všetko, ale človek sa tým nezušľachtí. Axon.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 189
Celková čítanosť: 1710931x
Priemerná čítanosť článkov: 9053x

Autor blogu