Založ si blog

Verejný list Danielovi Lipšicovi

Lipšic je verejný činiteľ odo dňa keď sa dal preveriť svojimi komplicmi a dostal najvyšší stupeň previerky na povolenie prístupu k utajovaným skutočnostiam, a dokonca dostal aj previerku bezúhonnosti, čo znamená, Lipšic dostal „divokú kartu“ kandidovať do funkcie šéfa špecializovanej prokuratúry (ŠP). Stalo sa to takto.

Daniel Lipšic je vydierateľný, dobre ovládateľný „kôň v stajni“ Igora Matoviča. Nie je tajomstvom, práve Igor chce Daniela na to špeciálne miesto v ŠP. Lipšic je Matovičov favorit cez ktorého Igor plánuje najdivokejšie zatýkania ako v časoch francúzskej revolúcie (24.2.1848 – 10.12.1848).

Keď bude Lipšic šéf ŠP začne trestné stíhanie, vyšetrovanie aj keď nič (žiadny dôkaz) nebude mať, vydá zatykač podľa Matovičovho pokynu, potom (podľa francúzskeho vzoru) Veľká komisia prípad prešetrí a zatknutie potvrdí. Sudca (nejaký strýko toho čo preveroval Lipšica) prisúdi kolúznu väzbu.

Kolíková nariadi sprísnenú kolúznu väzbu, prikryje vyhláseniami a stanoví menšiu Vyšetrovaciu komisiu na svojom ministerstve podľa vzoru komunistov aby zavrela ústa poslancom NR SR a médiám. Zastrašené médiá budú oslavovať napoleonského Igora „III. Veľkého“. Takto si to predstavuje sociopat Igor Matovič. Veď mu to prešlo pri gen. Lučanskom, tak prečo by to nešlo vždy? Má v hľadáčiku každého kto s ním nesúhlasí. Lipšica čaká „práca“ s Gašparom, a ďalšími ktorí sú už vo väzbe, bez dokázaného trestného činu, len tak, ako si to praje Igor. Kto má krv na rukách? Tí dvaja sa našli.

Lipšic najprv kandidoval na šéfa generálnej prokuratúry (GP), ale zistil čo predtým nevedel – nemal previerku, nemá ani zahladený trest t.j. nemá čistý Odpis registra trestov (ORT) – a to je základná podmienka pre kandidatúru na taký post – čistý ORT. Do médií sa vyhovoril že vraj „radšej bude v prvej línii ako advokát obhajovať pozostalých po obetiach trestných činov“ – faux pa, neuveriteľná plechová tvár – ten čo sa „vykúpil“ z trestného činu zabitia pre nedodržanie predpisov zákona o cestnej premávke, ten si trúfa obhajovať pozostalých iných obetí? Náš zákon žiadne „vykúpenie“ zo žiadneho trestného činu nepozná, už vôbec nie za nedbalostné zabitie. Lipšicova aura to zariadila, dostal iba podmienku – čo súdy nepoznajú od r. 1945 podnes – ale pre Daniela to bolo vytvorené ako „možnosť pykania“. Ale aj tak, ešte vždy je v podmienke, ale previerku už má! Faktom je, vtedy ju ešte nemal, preto Daniel stiahol svoju „kandidatúru“ a do médií kvákal niečo o „obhajobe obetí a ich príbuzných“ – justičná, bezpečnostná, politická a občianska tragikomédia v priamom prenose. Ako inak to nazvať?

Po zvolení iného šéfa GP Igor nahovoril Daniela aby kandidoval na šéfa ŠP, lebo Igor potrebuje zatvárať, a miestami aj „zasamovraždiť“ všetkých ľudí ktorí niečo znamenajú a nesúhlasia s Igorom. Vieme, títo dvaja „sú zlízaní“ odo dňa ako Lipšic „advokátoval“ Matovičovo vyšetrovanie v trestnej veci daňových podvodov. Nešlo o skutočnú advokáciu, išlo o protekčné „vybavenie“ Matovičovej veci cez známych policajtov ktorých mal Lipšic „vo vrecku“ od čias keď Daniel bol ešte ministrom vnútra. Vydieratelnosť Lipšica je verejne známa, len si ju pripomeňme:

Lipšic je stále v podmienke za trestný čin zabitia z nedbanlivosti keď zrazil dôchodcu na prechode pre chodcov – dva metre vysokého, dobre živeného muža (podľa patológa). Telo poškodeného po náraze letelo vzduchom viac ako osem metrov. Na verejne prístupnom videu (YouTube) sme videli záznam z exteriérovej kamery. Záznam bol presný aj napriek daždivému počasiu a tme, ulicu presvetľoval kandeláber nad inkriminovaným miestom. Práve v tom zornom poli kde sa nehoda stala.

Zastavením videa v momente nárazu ste mohli začať merať vzdialenosť, a pri pomalom spustení sa dalo vyrátať na akú vzdialenosť bolo telo muža odrazené. Pomerným meradlom je výška obete (dva metre) a tá bola známa hneď potom ako sa informácií zmocnili žurnalisti. Telo zostalo ležať na vozovke priečne cez vozovku, dalo sa vziať pomernú dĺžku tela, a niekoľkokrát preniesť do vzdialenosti ktorú telo prekonalo od nárazu až po miesto kde zostalo ležať. Bol to najmenej štvornásobok dĺžky tela – vzdialenosť letiaceho tela – a po dopade sa ešte niekoľkokrát otočilo v pozdĺžnej osi tela. Telo obete letelo vzduchom najmenej osem metrov, a dráha tela od nárazu po miesto kde zostalo ležať bola dlhá cca desať metrov. Ak sudca prijal lož stanovenú súdnym znalcom že Lipšicovo auto išlo primerane rýchlo (50-60 km/h), potom nevieme v akom štáte žijeme.

Zrejme Lipšicova aura mení zákony fyziky. Znalec vraj vyslovil nejaký názor, že nenašiel brzdnú dráhu. Na videu však bolo vidno ako auto prudko spomaľuje ihneď po náraze, vďaka „antiblock“ elektro-mechanike na všetkých štyroch kolesách, a potom pomaly sa priblížilo k obeti a následne kúsok zacúvalo. Až potom Lipšic vystúpil, obzeral obeť nehody, a išiel telefonovať. Brzdná stopa nemohla existovať, hoci pršalo a vozovka bola mokrá, antiblock systém fungoval dokonale.

Obeť, muž kráčal po prechode pre chodcov. Hmotnosť obete dvojmetrového muža musela byť najmenej 90 kg, nebol podvyživený, bol primerane živený. Na znalca máme otázku: Ako vyrátal rýchlosť vozidla v momente nárazu? Vzal do úvahy (?) dráhu tela (10m), váhu tela (90 kg), antiblock na štyroch kolesách… ? Jednoznačne môžeme stanoviť najmenšiu rýchlosť Lipšicovho vozidla cca 120 km/h. Znalec tvrdil že nedokázal zmerať dráhu vozidla lebo pršalo… To akože nevidel video na YouTube? Nedokázal urobiť výpočet zo záznamu (?) – veď videozáznam bol súčasťou spisu! Lipšicov advokát Miššíková si ho vyžiadala do spisu, a You Tube musel stiahnuť video – lebo je predmetom vyšetrovania. Neskôr sa objavilo znova, ale už nie na dlho, podarilo sa presadiť vymazanie videa z YouTube, lebo Lipšic. A sme doma. Už vieme kto všetko kamufloval Lipšicov trestný čin. Ex-prokurátorka GP v tom čase už advokátka Miššíková, ešte bude o nej reč – manažovala odškodnenie príbuzným obete, taktiež „organizovala“ aj výsledok súdnoznaleckého posudku v trestnej veci Lipšica. Lipšic dostal „podmienku“ lebo „neprekročil rýchlosť“ ! To je fakt? Sudca si zakryl oči, uši, aj ústa – presne ako čínske tri opice – ale Lipšic predsa zrazil človeka na prechode pre chodcov lebo neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu vozovky (dažďu a nedostatku svetla)! Tma a dážď ho mali primäť k pomalej jazde, a ako sám tvrdil, jazdil tou cestou takmer denne, teda vedel o prechode pre chodcov presne kde je! Záver pripomienky: Lipšic mal ísť na ostro do „basy“ najmenej na štyri roky za trestný čin zabitia z nedbanlivosti. Teraz si odpykáva protekčnú, papalášsku podmienku – ale aj tak je to vždy podmienečný trest.

Igorovi je to jedno a ostatným tiež, lebo Daniel je predsa protekčný chlapček, a dnes, on už je preverený. Čo na tom, že nemá čistý RT (?), Veľká komisia ho potrebuje, tak bude špeciálny šéf ŠP s výnimkami ! Zabúdajú na kalendár, sme už v 21. storočí !

Pozrime sa na previerku schopnosti pracovať s utajenými skutočnosťami. Lipšic v podmienke dostal opäť nevídanú šancu, ešte nemá ani zahladený trest, a predsa dostal certifikát na advokáta aj so „špinavým“ RT. Dostal teraz aj previerku najvyššieho stupňa pre prácu s tajnými materiálmi. Lenže:

Trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa v organizovanej skupine spáchali všetci Igorovi papaláši. Daniel Lipšic ako prvý, lebo chcel a súhlasil že je preverený, schopný konať ako šéf ŠP. Tí čo požiadali NBÚ o previerku Lipšica, sú v druhom poradí páchateľmi trestného činu zneužitia právomocí verejného činiteľa. Tí čo schválili Lipšica ako prevereného sú tretí v poradí. Samozrejme premiér je šéfom organizovanej skupiny páchajúcej trestné činy zneužívania právomocí verejných činiteľov, sú to aj ministri: spravodlivosti, vnútra, obrany, predseda NR SR a šéf NBÚ, ale aj advokátka Miššíková – odmietla obhajovať Lučanského lebo vraj vzdialenosť, v skutočnosti nechcela konať proti svojim organizovaným mafia-papalášom. Všetci títo čiko-papaláši keby konali svoju povinnosť poctivo a pravdivo – nikdy nesmeli súhlasiť s Lipšicovou kandidatúrou na šéfa ŠP, nemali súhlasiť s Lipšicovou previerkou. Nekonali svoje povinnosti – mali okamžite škrtnúť Lipšica zo zoznamu kandidátov (!), no neurobili tak.

Pán Lipšic, ste v centre organizovaných politických zločincov, ste favoritom šéfa Matoviča. Povedzte nám, akú kožu vlastníte na svojej tvári? Typujeme „hrošiu“, možno sa mýlime. Prezraďte nám, to vám transplantovali v USA? Korčoka sa nebudeme pýtať, ten by to poprel rovnako ako vy, a ešte by dal nové vyznamenanie nejakému ex-kádéhákovi aby odklonil pozornosť.

Vale !
Som Slovák, helénsky demokrat, odporca politických čiko-strán, právne vedomý občan SR a Kristov žiak v.r.

_

Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve

14.02.2022

Mixel pixel zaminir GB Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve. Zaletela si do Moskvy a ani nevedela čo tam chce, a nevedela ani čo sú „Minské Dohovory“. Kuchárka v „banderastanskej“ kuchyni to vie, ale zaminir Truss ani šajnu. Najprv si zopakujeme čo sú tie Minské dohovory: Predovšetkým – podpísali ich zástupcovia EÚ a aj „banderstanu“, lebo [...]

Pán Fico, prestaňte paviánčiť, a konajte

10.02.2022

Až (!) 90% občanov SR (!) odmieta zapredanú Vládu SR a vlastizradnú prezidentku. GP Žilinka zadefinoval činnosť tejto lúzy ako vlastizradnú, ústavno-zločineckú. Napriek tomu celá opozícia len škrieka zo svojich konárov ako šibnuté paviány. To vám tak veľmi chutia banány (platy) ktoré vám napriek škrekotu stále idú? Ste ako opice – bez zodpovednosti voči voličom [...]

Synodalita

01.02.2022

Synodalita nie je organizovaná štruktúra, nemá to byť politická organizácia (PP Benedikt XVI), ale – a to je aj môj názor – má to byť jednota jednotlivcov v spojení s myslením IC XC („aby ste -sme- všetci jedno boli“). Žiaľ, všetky cirkevné spolky – počnúc vatikánskymi katolíkmi, končiac sektami – majú štruktúru založenú na politických [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

axon

Vítam Vás v mojom pravda.sk-blogu o logike súvislostí, žurnálnej logistike a sociálnom pozadí politiky. Nečakajte žiadnu chválu na všeobecnú činnosť človeka. Pračlovek bol inteligentnejší ako napríklad Soros... Peniazmi sa dá všetko, ale človek sa tým nezušľachtí. Axon.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 189
Celková čítanosť: 1708132x
Priemerná čítanosť článkov: 9038x

Autor blogu