Založ si blog

Podnet Generálnemu prokurátorovi SR

Odsúdený Lipšic má byť „definitívne“ vymenovaný za špeciálneho prokurátora neverejným skladaním sľubu do rúk mafiánskeho bosa predsedu NR SR Borisa Kollára. Boss Kollár je tesne zviazaný cez mafiánske organizované skupiny so skupinou okolo obvinenej JUDr. Jankovskej. Jankovská je obvinená zo zločinu zneužitia súdnej moci v prospech mafiánskych organizovaných skupín ku ktorým patrí aj Kollár, aj ich obhajca odsúdený Lipšic.

Náš podnet sa týka iba jednej veci:
Odsúdený Lipšic je ešte vždy nepotvrdeným špeciálnym prokurátorom, kandiduje v rozpore s Ústavou SR, v príkrom rozpore so zákonmi určujúcimi kto môže a kto nemôže byť zamestnancom vo verejnom záujme.

Žiadame prešetriť a uverejniť odpovede na otázky o súvislostiach s kandidatúrou odsúdeného Lipšica na funkciu vo verejnom záujme:

Je práca špeciálneho prokurátora chápaná ako zamestnanie vo verejnom záujme? Ak by nebola, potom by ho nikto nemusel rešpektovať.

Kto udelil výnimku odsúdenému Lipšicovi?

Z akého dôvodu bola udelená – ak bola udelená – výnimka odsúdenému Lipšicovi?

S akým cieľom bola udelená výnimka odsúdenému Lipšicovi?

Kto rozhodol že má byť udelená výnimka odsúdenému Lipšicovi?, aby mohol kanmdidovať na funkciu vo verejnom záujme, t.j. na funkciu špeciálneho prokurátora bez predloženia Odpisu Registra trestu?

Vo veci dokazovania bezúhonnosti odsúdeného Lipšica a iných súvislostí, máme za to, dochádza k diskriminácii mnohých iných občanov SR ktorí chceli pracovať v zamestnaní vo verejnom záujme, ale nemohli, lebo v Odpise Registra trestu mali nejaký starý záznam a zákony pre nich platia retroaktívne od 1.4.2002 so spätnou platnosťou.

Pre odsúdného Lipšica tieto zákony neplatia ani počas jeho výkonu trestu podmienečného odňatia slobody, na rozdiel od iných „zamestnaní vo verejnom záujme“.

Napríklad v zamestnaní „učiteľ“ sa vyžaduje retroaktívny Odpis Registra trestu, teda aj z obdobia pred 1.4. 2002, z obdobia pred uvedením do platnosti retroaktívneho zákona o dokazovaní „bezúhonnosti pre zamestnanie vo verejnom záujme“.

Pán Mazák, ktorý opakovane potvrdil svoju nevedomosť o všeobecne platnej zásade zákazu retroaktivity, ešte ako predseda Ústavného súdu SR, odpovedal pre mnohých poškodených občanov SR, poškodených retroaktivitou uvedeného zákona platného od r. 2002 – v tej dobe ich bolo 170 000 poškodených občanov SR – že vraj „nejedná sa o retroaktivitu“.

Teda zhrnieme: Pre odsúdeného Lipšica neplatí retroaktívny zákon o dokazovaní bezúhonnosti ani v dobe výkonu trestu.

V tejto súvislosti zdôrazňujeme závažnosť úmyselného trestného činu odsúdeného Lipšica s následkom zabitia človeka z nedbanlivosti.
Odsúdený Lipšic nedbal a nedodržal zákon o cestnej premávke, viedol svoje motorové vozidlo neprimerane vysokou rýchlosťou za dažďa a v tme po chabo osvetlenej mestskej ceste, a zrazil chodca na prechode pre chodcov. Chodec išiel pomaly, ale išiel po prechode pre chodcov. Ako odsúdený Lipšic povedal, často jazdil po tejto ceste, preto musel vedieť aj o danom prechode pre chodcov. V čase spáchanie závažného zločinu bol plne príčetný a vedel čo koná.

Náš návrh na postup pri riešení nášho podnetu.

1. Navrhujeme s okamžitou účinnosťou zastaviť platnosť voľby NR SR „za“ odsúdeného Lipšica do verejnej funkcie špeciálneho prokurátora.
2. Navrhujeme zastaviť proces inaugurácie odsúdeného Daniela Lipšica do funkcie špeciálneho prokurátora.
3. Navrhujeme zastaviť účinnosť, zrušenie retroaktivity zákona o dokazovaní bezúhonnosti. Platnosť uvedeného zákona ponechať aktívnu odo dňa jeho platnosti, od dátumu uvedenia zákona do platnosti t.j. od 1. apríla 2002.
4. Navrhujeme zrušiť, pozastaviť platnosť všetkých zákonov pôsobiacich retroaktívne na obdobie pred ich uvedením do platnosti, najmä zákonov schválených touto poslednou vládou.  Poznámka k tomuto bodu: Inak bude musieť platiť retroaktivita aj pre Matoviča, Kollára a spol. na zrušenie ich diplomov, zakázať im činnosť vo „vyštudovanom odbore“, lebo títo si retroaktivitu pre seba zakázali.

Ak platí retroaktivita pre státisíce občanov SR, musí platiť aj pre týchto vládnych činiteľov.

V opačnom prípade – aktuálny stav – je stav SR hodnotený ako bezprávny stav SR. Radoví občania SR sú bezprávni – pre nich „platia“ drijácke zákony, ale pre „výnimočných“ zneužívateľov moci neplatia.

Občania SR nemusia rešpektovať vládu „výnimočných zločincov“, lebo realita bezprávia ich k tomu oprávňuje.
Aktuálny stav SR je bezprávny stav.

Prajeme Vám úspešné riešenia bezprávneho stavu SR.
____________________________________________

Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve

14.02.2022

Mixel pixel zaminir GB Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve. Zaletela si do Moskvy a ani nevedela čo tam chce, a nevedela ani čo sú „Minské Dohovory“. Kuchárka v „banderastanskej“ kuchyni to vie, ale zaminir Truss ani šajnu. Najprv si zopakujeme čo sú tie Minské dohovory: Predovšetkým – podpísali ich zástupcovia EÚ a aj „banderstanu“, lebo [...]

Pán Fico, prestaňte paviánčiť, a konajte

10.02.2022

Až (!) 90% občanov SR (!) odmieta zapredanú Vládu SR a vlastizradnú prezidentku. GP Žilinka zadefinoval činnosť tejto lúzy ako vlastizradnú, ústavno-zločineckú. Napriek tomu celá opozícia len škrieka zo svojich konárov ako šibnuté paviány. To vám tak veľmi chutia banány (platy) ktoré vám napriek škrekotu stále idú? Ste ako opice – bez zodpovednosti voči voličom [...]

Synodalita

01.02.2022

Synodalita nie je organizovaná štruktúra, nemá to byť politická organizácia (PP Benedikt XVI), ale – a to je aj môj názor – má to byť jednota jednotlivcov v spojení s myslením IC XC („aby ste -sme- všetci jedno boli“). Žiaľ, všetky cirkevné spolky – počnúc vatikánskymi katolíkmi, končiac sektami – majú štruktúru založenú na politických [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

axon

Vítam Vás v mojom pravda.sk-blogu o logike súvislostí, žurnálnej logistike a sociálnom pozadí politiky. Nečakajte žiadnu chválu na všeobecnú činnosť človeka. Pračlovek bol inteligentnejší ako napríklad Soros... Peniazmi sa dá všetko, ale človek sa tým nezušľachtí. Axon.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 189
Celková čítanosť: 1712619x
Priemerná čítanosť článkov: 9061x

Autor blogu