Založ si blog

Školské odbory opäť stoja proti učiteľom

Citové vydieranie učiteľov zo strany Odborov, že vraj berú plný plat, je totálna postkomunistická fraška a krádež.

Môžu učitelia za to, že štát nezvláda bežnú infekčnú krízu? Nariadili elektronické vyučovanie a učitelia vyučujú. Pýtame sa – učitelia sa nemusia stravovať počas takto upravenej pracovnej doby?

Prečo by sa mali zrieknuť stravného? Len preto že Ondek? Už za Čaploviča Ondek vymyslel že učitelia si majú hradiť odvody počas štrajku, čo nikde na svete v žiadnom štáte kde odbory spolurozhodujú,  nikde takéto štrajkové móresy nezaviedli, len Ondek.

A teraz ?

Pýtame sa:

Nemohol štát nariadiť aby sa v školách dezinfikovalo a brali sa testy nielen učiteľom ale aj žiakom? Každý slušný (bývalý) hygienik by to zvládol „ľavou zadnou“. Dnešní „epidemiológovia“ sa chcú naparovať  „americky“, a dokonca chcú aj blackout.

Vidíme neschopných politikov a „bábovky“ na čele odborných rezortov ktorí majú vysoké platy a berú aj druhé platy a provízie – a za čo? Za odstavenie štátu? …  a keď štát je ochrnutý tak ho chcú ešte aj doraniť?

Čo na tom že dezinfekcia zdražela o viac ako 100 %, a učitelia si ju kupujú, ale oni sa musia zrieknuť stravného?  Prečo štát nehradí učiteľom dezinfekciu? Nezáleží im na prežití učiteľov?

Čo na tom že súkromnícki zamestnanci nerobia ani z domu, a dostanú 80% platu čo je viac ako „nemocenské“ pri PN-ke? Hlavne že učitelia sa majú zrieknuť svojho nároku aj keď robia, aj keď budú musieť doučovať lajdákov atď…?

Namiesto toho nariadili sprostosť ktorú si učitelia „odskáču“ aj po tzv. karanténe, budú musieť všetko doučiť tých čo sa ulievali…  Teda prečo majú upustiť zo svojich nárokov?

Pán Ondek, Vy nemáte hanbu žiadať od učiteľov aby sa zriekli stravného?

Pán premiér, nedokážete vymyslieť nič lepšie ako smrť štátu? Potom ste pán Black-MatoVID-20, nový vírus ktorý nás všetkých má trápiť celé 4 roky? Myslíte si že to pôjde?

Čo keby ste sa pozreli na používanie správneho typu dezinfekcie a zahájili „protiepidemický spôsob vyučovania“ ako si to pamätáme z čias „socíku“?

Čo keby ste osvedčené používali? Čo keby ste nariadili produkciu dezinfekcie v dostatočnom množstve a naučili občanov spolupracovať v zmysle skutočných hygienických protiepidemických opatrení?

Čo keby ste usmernili vyškolených dobrovoľníkov na vykonávanie testov v školách?

A na koniec:

Čo keby ste sa zriekli svojej neschopnej vlády a odovzdali „riadenie karantény“ do rúk skutočným odborníkom?

Tancujete na vysnenom kresle, a chcete dokazovať že na to máte?

A ešte: Čo je viac – Vaše kreslo, alebo život štátu a životy občanov?

Armáda má nosiť stravu do bytu každému kto si zavolá?

To ste snáď ani nemyslel vážne  ten Váš Blackout, pán Black-MatoVID-20.

Všetko čo doteraz bolo urobené,

bolo na trojku (Pellegrini-SMER bez kompasu)

a na päťku (MatoVID-ovci).

Tento štát mohol byť jednotkou vo svete, máme na to mentálne kapacity, ale čo keď bezkapacitní riadia štát, čo v takom prípade?

___________ ******* ___________

Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve

14.02.2022

Mixel pixel zaminir GB Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve. Zaletela si do Moskvy a ani nevedela čo tam chce, a nevedela ani čo sú „Minské Dohovory“. Kuchárka v „banderastanskej“ kuchyni to vie, ale zaminir Truss ani šajnu. Najprv si zopakujeme čo sú tie Minské dohovory: Predovšetkým – podpísali ich zástupcovia EÚ a aj „banderstanu“, lebo [...]

Pán Fico, prestaňte paviánčiť, a konajte

10.02.2022

Až (!) 90% občanov SR (!) odmieta zapredanú Vládu SR a vlastizradnú prezidentku. GP Žilinka zadefinoval činnosť tejto lúzy ako vlastizradnú, ústavno-zločineckú. Napriek tomu celá opozícia len škrieka zo svojich konárov ako šibnuté paviány. To vám tak veľmi chutia banány (platy) ktoré vám napriek škrekotu stále idú? Ste ako opice – bez zodpovednosti voči voličom [...]

Synodalita

01.02.2022

Synodalita nie je organizovaná štruktúra, nemá to byť politická organizácia (PP Benedikt XVI), ale – a to je aj môj názor – má to byť jednota jednotlivcov v spojení s myslením IC XC („aby ste -sme- všetci jedno boli“). Žiaľ, všetky cirkevné spolky – počnúc vatikánskymi katolíkmi, končiac sektami – majú štruktúru založenú na politických [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

axon

Vítam Vás v mojom pravda.sk-blogu o logike súvislostí, žurnálnej logistike a sociálnom pozadí politiky. Nečakajte žiadnu chválu na všeobecnú činnosť človeka. Pračlovek bol inteligentnejší ako napríklad Soros... Peniazmi sa dá všetko, ale človek sa tým nezušľachtí. Axon.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 189
Celková čítanosť: 1711353x
Priemerná čítanosť článkov: 9055x

Autor blogu