Založ si blog

Trump Vabank 3

Donald Trump riskoval predčasný odchod z nemocničnej starostlivosti. Dostáva liečbu akú by dostával umierajúci. Názory amerického lekára ktorý sa dostal k neúplnému zoznamu „terapie“ hovoria mnoho. Pripájam komentár nášho odborníka a svoj komentár.

Voľne preložený pôvodný článok + link:

Trump dostal terapiu akú by ste nedostali, hneď je vám lepšie

© F. Perry Wilson, MD, MSCE; Disclosures October 06, 2020

 

Najnovšie správy a pokyny pre COVID-19 nájdete v Medscape Coronavirus Resource Center.

Tento prepis bol upravený kvôli lepšej prehľadnosti.

Vitajte v Impact Factore, vašej týždennej dávke komentárov k novej lekárskej štúdii. Som doktor F. Perry Wilson z Yaleovej lekárskej fakulty.

V čase tohto záznamu, 5. októbra, je prezident Spojených štátov stále hospitalizovaný v lekárskom centre Waltera Reeda pre COVID-19. Podľa tlačových správ sa mu napriek určitej prechodnej hypoxémii darí relatívne dobre.

Napriek tomu podľa jeho osobného lekára užíval nasledujúce lieky:

Remdezivir, Melatonín, Zinok, Famotidín, Aspirín, Vitamín D, kokteil s monoklonálnymi protilátkami od spoločnosti Regeneron ktorý sa používa zo súcitu, a naposledy dexametazón a ventiláciu (kyslíková terapia). 0

Ak by ste sa pozreli na tento liečebný režim, nepoznajúc pacienta, predpokladali by ste, je to niekto na prahu smrti – ventilovaný. Posledné úsilie.

Zdá sa, prezident nie je nijako zvlášť chorý. 1

Zmierte sa s tým: Keby ste vy alebo ja mali COVID a boli by sme rovnako chorí ako prezident, neexistuje spôsob, ako by sme dostali tento druh liečby. 2   A to je tá vec: Asi sa máme lepšie.

Práve teraz by sa prezident mohol stať obeťou dobre opísaného lekárskeho fenoménu nazývaného VIP syndróm. 3

Keď som bol skoršie na školení, bol do našej nemocnice prijatý „veľmi dôležitý človek“. Meno tejto osoby vám nemôžem prezradiť, ale verte mi – VIP.

Takže v určitom okamihu starostlivosti potreboval vyčistiť (vysať) dýchaciu trubicu. Ako vyznamenanie, prišiel to urobiť primár kardiotorakálnej chirurgie. Než sme vošli, otočil sa k nám a komentoval: „Naposledy som odsával hrudnú trubicu pred 15 rokmi.“ 4

Istej osobe, ktorej sa čistí dýchacia trubica, je tretím rokom domáci, to robia 10-krát denne študenti medicíny. Ale pre VIP je určený šéf celého oddelenia (VIP lekár). Je ironické, že VIP (pacient) sa často zhoršuje.

VIP syndróm, ktorý prvýkrát popísal Walter Weintraub v roku 1964, nie je žiadnou novinkou. Náš prvý prezident (USA) George Washington v skutočnosti mohol byť takou obeťou. (Opis a obrázok v jeho životopise, obrázok je aj na pôvodnej stránke.)

Zdroj: Medscape © 2020 WebMD, LLC: Akékoľvek vyššie vyjadrené názory sú autorovými vlastnými názormi a nemusia nevyhnutne odrážať názory WebMD alebo Medscape.

Trump dostal terapie, ktoré by ste nedostali – a je vám lepšie – Medscape – 6. októbra 2020.

 

Komentáre nášho odborníka:

0  vynechali antibiotiká. Pri liečbe virózy, ak je nutná ventilácia (dýchací stroj s navlhčeným O2), a kortikoidy, je nevyhnutné podávať aj antibiotiká.

1  tento článok vychádza z pera neskúseného, ale zanieteného lekára. Trump je rizikový pacient s poruchami rytmu srdca a s vysokým krvným tlakom. COVID-19 môže byť jeho hrobárom, ak nezačne intenzívnu liečbu a odpočinkový režim.

2  mám opačný názor. Trump ako VIP si rozkázal a dostal intenzívnu starostlivosť, lekár ho rešpektoval, nemohol nič iné, navyše je rizikový, tak kto by riskoval? Dal mu všetko čo mohol.

3  „VIP syndróm“ je zlá liečba. U nás sme to videli na liečbe prezidenta Schustera. Nebyť jeho manželky – jej naliehania a prevozu prezidenta do rakúskej kliniky, isto by zomrel, lebo v Bratislave ho liečil VIP lekár.

4  „VIP lekári“ sa tak správajú úplne bežne, ich sebavedomie vysoko prečnieva nad ich schopnosti.

 

Komentár bloggera:

Naši pacienti sa nemusia báť 😀  (to je sarkazmus). Naši lekári sú potrestaní aj za pravdu ktorú vyslovia – pamätáte na neurochirurga ktorý so súhlasom rodiny uverejnil smutné a zbytočné dve operácie mozgu mladého chlapca ? – bola to kritika zrejme na VIP lekárov, a doplatil na to.

Čo dodať? iba ak otázku : Kde sme?  Pravek, starovek…, isto nie v 21. storočí.

A čo robí Matovič? To nemá obdobu v histórii žiadneho národa!

 

Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve

14.02.2022

Mixel pixel zaminir GB Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve. Zaletela si do Moskvy a ani nevedela čo tam chce, a nevedela ani čo sú „Minské Dohovory“. Kuchárka v „banderastanskej“ kuchyni to vie, ale zaminir Truss ani šajnu. Najprv si zopakujeme čo sú tie Minské dohovory: Predovšetkým – podpísali ich zástupcovia EÚ a aj „banderstanu“, lebo [...]

Pán Fico, prestaňte paviánčiť, a konajte

10.02.2022

Až (!) 90% občanov SR (!) odmieta zapredanú Vládu SR a vlastizradnú prezidentku. GP Žilinka zadefinoval činnosť tejto lúzy ako vlastizradnú, ústavno-zločineckú. Napriek tomu celá opozícia len škrieka zo svojich konárov ako šibnuté paviány. To vám tak veľmi chutia banány (platy) ktoré vám napriek škrekotu stále idú? Ste ako opice – bez zodpovednosti voči voličom [...]

Synodalita

01.02.2022

Synodalita nie je organizovaná štruktúra, nemá to byť politická organizácia (PP Benedikt XVI), ale – a to je aj môj názor – má to byť jednota jednotlivcov v spojení s myslením IC XC („aby ste -sme- všetci jedno boli“). Žiaľ, všetky cirkevné spolky – počnúc vatikánskymi katolíkmi, končiac sektami – majú štruktúru založenú na politických [...]

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

axon

Vítam Vás v mojom pravda.sk-blogu o logike súvislostí, žurnálnej logistike a sociálnom pozadí politiky. Nečakajte žiadnu chválu na všeobecnú činnosť človeka. Pračlovek bol inteligentnejší ako napríklad Soros... Peniazmi sa dá všetko, ale človek sa tým nezušľachtí. Axon.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 189
Celková čítanosť: 1711491x
Priemerná čítanosť článkov: 9056x

Autor blogu