Založ si blog

Vakcína Pfizer produkuje nižšie hladiny protilátok

proti variantu Delta, známemu ako B.1.617.2 a objavenému v Indii, tvrdí nová štúdia zverejnená vo štvrtok v časopise Lancet. Zdá sa, že hladiny protilátok sú tiež nižšie u starších ľudí a časom klesajú, čo by mohlo znamenať, že niektorí očkovaní ľudia budú na jeseň tohto roku potrebovať posilňovaciu dávku.

(axon: Preklad odborného článku uverejňujem aby bolo jasné v čom klamú naši „odborníci“, čo zamlčujú naše médiá, a čo je bežne dostupné odbornej verejnosti napríklad v GB alebo v USA, či Fr, De, a inde. Pôvodný text: MedScape, GB, Vakcína Pfizer chráni menej proti indickým variantom COVID-19,
Carolyn Crist, 4. júna 2021.)

„Tento vírus pravdepodobne ešte nejaký čas bude, takže musíme zostať agilní a ostražití,“ uviedla vo vyhlásení Emma Wall, PhD, vedúca autorky štúdie a špecialistka na infekčné choroby v londýnskom Inštitúte Francisa Cricka.

Vedecký tím analyzoval protilátky v krvi 250 zdravých ľudí vo veku 33-52 rokov až 3 mesiace po podaní prvej dávky vakcíny Pfizer COVID-19. Tím hľadal „neutralizujúce protilátky“ alebo schopnosť protilátok blokovať vstup vírusu do buniek. Vedci testovali päť variantov: pôvodný kmeň objavený v Číne, dominantný kmeň v Európe počas prvej vlny v apríli 2020, variant B.1.1.7 objavený vo Veľkej Británii, variant B.1.351 prvýkrát objavený v Južnej Afrike a najnovší variant záujmu, ktorým je variant B.1.617.2 objavený v Indii. Tím porovnával koncentrácie neutralizujúcich protilátok medzi variantmi. Zistili, že ľudia, ktorí boli úplne očkovaní dvoma dávkami Pfizeru, mali protilátky, ktoré boli:
6 krát nižšie proti variantu B.1.617.2 (SARS-CoV-2-Delta)
5 krát nižšie proti variantu B.1.351,
2,6 krát nižšie proti B.1.1.7 variantu, v porovnaní s pôvodným kmeňom.

Protilátková odpoveď bola ešte nižšia u ľudí, ktorí dostali iba jednu dávku. Po jednej dávke Pfizeru malo 79% ľudí neutralizujúce protilátky proti pôvodnému kmeňu, ktoré klesli na
50% pre B.1.1.7,
32% pre B.1.617.2,
25% pre B. 1,351 variant.
„Nové varianty sa vyskytujú prirodzene, a tie, ktoré majú výhodu, sa rozšíria. Teraz máme možnosť rýchlo prispôsobiť naše stratégie očkovania, aby sme maximalizovali ochranu tam, kde vieme, že ľudia sú najzraniteľnejší,“ hovorí David Bauer, PhD, hlavný autor štúdie a vedúci skupiny, uvádza sa vo vyhlásení Laboratória pre replikáciu RNA vírusov na Inštitúte Františka Cricka. „Sledovanie evolučných zmien je nevyhnutné pre to, aby sme si udržali kontrolu nad pandémiou a vrátili sa k normálu,“ uviedol. „Táto práca … nám môže pomôcť pri uskutočňovaní zmien v tejto novej fáze pandémie.“

Zdroje
The Lancet: „Neutralizujúca aktivita protilátky proti SARS-CoV-2 VOC B.1.617.2 a B.1.351 očkovaním BNT162b2.“
Francis Crick Institute: „Príjemcovia vakcín Pfizer-BioNTech majú nižšie hladiny protilátok namierené proti variantu Delta, ktorý bol prvýkrát objavený v Indii.“

WebMD Health News © 2021
Cite this: Pfizer Vaccine Protects Less Against India Variant – Medscape – Jun 04, 2021.

Axon: Je mi ľúto, a smutno z administrátora pravda.sk ktorý moje názory blokuje stiahnutím článku z titulky. Myslel som si, že Pravda je „posledný Mohykán“ vzdorujúci nátlaku globalizačných kampaní, a dokáže uverejňovať rôzne aj protichodné informácie, aby si čitatelia urobili vlastný názor. Zrejme je pravda.sk rovnako predajná ako hociktorí iní slovenskí médiosráči – sorry, to je Matovičov bežný pojem zavedený do politiky.

Mrzí ma to, že cenzúra žije a je ešte tvrdšia ako za socializmu – ja si ho veľmi dobre pamätám, robil som redaktora študentských časopisov volontérsky, a pred každým vydaním som musel obsah predložiť na Okresný výbor Komunistickej strany Slovenska.

Podobne postupovali a postupujú katolícke médiá od r. 1990, tie taktiež žiadali a žiadajú predložiť texty, ak majú byť uverejnené ako katolícke, a povolené sú až po udelení „nihil obstat“.

Kde to žijeme, keď dnešné cenzúry sú oveľa tvrdšie? Komunisti boli úplne benevolentní ak nebolo písané proti komuistickej dogme, pripúšťali rôzne názory.

Katolíci sú tvrdí, nepovolia písať aj keď len čiastočne uvediete niečo iné, čomu katolícka dogma nerozumie, napríklad Daniel Dian – bývalý redaktor Katolíckych novín – selektoval články tvrdšie ako španielska inkvizícia.

A ostatné médiá v súčasnosti – tie ostatné – sú hystericky proti všetkému čo sa líši od „globálnej dogmy politikov“ – aj napriek vedeckým záverom!

Svet hlúpne stále viac – a viac – a viac…

 

Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve

14.02.2022

Mixel pixel zaminir GB Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve. Zaletela si do Moskvy a ani nevedela čo tam chce, a nevedela ani čo sú „Minské Dohovory“. Kuchárka v „banderastanskej“ kuchyni to vie, ale zaminir Truss ani šajnu. Najprv si zopakujeme čo sú tie Minské dohovory: Predovšetkým – podpísali ich zástupcovia EÚ a aj „banderstanu“, lebo [...]

Pán Fico, prestaňte paviánčiť, a konajte

10.02.2022

Až (!) 90% občanov SR (!) odmieta zapredanú Vládu SR a vlastizradnú prezidentku. GP Žilinka zadefinoval činnosť tejto lúzy ako vlastizradnú, ústavno-zločineckú. Napriek tomu celá opozícia len škrieka zo svojich konárov ako šibnuté paviány. To vám tak veľmi chutia banány (platy) ktoré vám napriek škrekotu stále idú? Ste ako opice – bez zodpovednosti voči voličom [...]

Synodalita

01.02.2022

Synodalita nie je organizovaná štruktúra, nemá to byť politická organizácia (PP Benedikt XVI), ale – a to je aj môj názor – má to byť jednota jednotlivcov v spojení s myslením IC XC („aby ste -sme- všetci jedno boli“). Žiaľ, všetky cirkevné spolky – počnúc vatikánskymi katolíkmi, končiac sektami – majú štruktúru založenú na politických [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

axon

Vítam Vás v mojom pravda.sk-blogu o logike súvislostí, žurnálnej logistike a sociálnom pozadí politiky. Nečakajte žiadnu chválu na všeobecnú činnosť človeka. Pračlovek bol inteligentnejší ako napríklad Soros... Peniazmi sa dá všetko, ale človek sa tým nezušľachtí. Axon.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 189
Celková čítanosť: 1712120x
Priemerná čítanosť článkov: 9059x

Autor blogu