Založ si blog

Konečne liečba COVID-u ako má byť

NonVaxeri majú šancu vyliečiť sa z akejkoľvek varianty SARS-CoV-2. Konečne dobrá správa o liečbe, prvá vedecká lastovička. Protilátky získané od ľudí ktorí neboli očkovaní a prekonali prvú infekciu SARS-CoV-2, sa stali darcami dvoch typov protilátok. Mixtúra dvoch rôznych protilátok od dvoch takých pacientov podávaná hlboko do svalu ako liek, vyvolala až 77 % istotu zníženia možnosti ochorenia na COVID.

Správa je uverejnená na USA stránkach Medscape Medical News.

Citát odborného textu voľne preložený a doplnený poznámkami, aj zhrnutím dole na konci blogu:

Jednorazová dávka dvoch dlhodobo pôsobiacich monoklonálnych protilátok znížila riziko vzniku symptomatického COVID o 77% v porovnaní s placebom (P <0,001) v randomizovanej, dvojito zaslepenej, placebom kontrolovanej štúdii fázy 3 u dospelých, podľa vedcov, ktorí vo štvrtok predstavili výsledky na výročnom stretnutí Týždňa infekčných chorôb (IDWeek) 2021.

„Mix tixagevimabu a cilgavimabu (AZD7442, Astra Zeneca) v 300 mg dávke sa dodáva v dvoch intramuskulárnych injekciách. „Toto je prvá dlhodobo pôsobiaca kombinácia monoklonálnych protilátok. Predstavuje potenciálnu novú možnosť zvýšenia prevencie COVID-19“ povedal vedúci autor Myron J. Levin, profesor a odborník na detské infekčné choroby z University of Colorado Anschutz Medical Campus v Aurore v Kolorade, ktorý predstavil zistenia pokusu PROVENT.

Dve protilátky boli odobraté z B-buniek darovaných pacientmi, ktorí boli infikovaní SARS-CoV-2, a pôsobia synergicky (vzájomne posilňujúci účinok), povedal Levin. „Ich kombinácia je lepšia ako pridávanie protilátok jednotlivo“ povedal. „Experimenty in vitro už ukázali, že sledované varianty, vrátane variantu Delta, sú týmto kokteilom úspešne neutralizované.“

Skúška sa uskutočnila na 87 miestach v USA, Veľkej Británii, Španielsku, Francúzsku a Belgicku. Medzi účastníkmi bolo 5197 neočkovaných dospelých, ktorí nikdy predtým neboli infikovaní SARS-CoV-2 a buď bolo u nich vyššie riziko neadekvátnej odpovede na vakcíny COVID-19, pretože boli imunokompromitovaní, (ľudovo: slabá imunita) alebo mali vysoké riziko expozície (napr. Pohyb v infekčnom prostredí).
„Účinnosť bola pozorovaná najmenej 3 mesiace“ povedal Levin. „Predbežné farmakokinetické modelovanie predpovedá potenciálnu ochranu až na 12 mesiacov.

Dr. Raymund Razonable, MD, odborník na infekčné choroby z kliniky Mayo v Rochestri v Minnesote, ktorý sa do pokusu nezapojil, povedal pre Medscape Medical News: „Táto kombinácia obzvlášť zaujala, pretože vývojári použili novú technológiu ktorá predlžuje o polovicu život protilátok (protilátky od darcov prežívali doteraz najviac ak 8 mesiacov), aj kvôli veľkému počtu účastníkov štúdie.“

Modelovanie dokazuje ochranu ktorá môže trvať až rok, je nová a významná, povedal. „Ľudia nebudú potrebovať časté injekcie“ povedal Razonable. Pri monoklonálnych kokteiloch profylaxie po expozícii môže ľuďom byť podaná dávka mesačne, poznamenal. Razonable povedal: „Toto je niečo, čo má zabrániť COVID-u ľudí, ktorí nie sú očkovaní. Nevýhodou je, že chceme, aby sa ľudia dali očkovať. Najlepšou stratégiou je zatiaľ očkovanie.“

Ďalej povedal „AZD7442 by potenciálne mohol pomôcť vyplniť prázdnotu pacientom neschopným reagovať na vakcíny, vrátane niektorých ktorí majú oslabenú imunitu, alebo podstupujú chemoterapiu. Hoci 77% zníženie pri rozvoji symptomatického COVID-19 (95% CI oproti placebu, 46,0-90,0; P <0,001) je pôsobivé, je to zníženie relatívneho rizika. Stále nie je známe, ako veľmi je absolútne riziko jednotlivca znížené. Tiež povedal, že by bolo užitočné vedieť, koľko ľudí v študovanej populácii má oslabenú imunitu, „pretože si myslím, že práve tam bude tento produkt užitočný pri prevencii“.

Postup a priebeh pri výskume:

Primárnymi koncovými bodmi štúdie boli prvý prípad symptomatického ochorenia pozitívneho na SARS-CoV-2 RT-PCR po dávke a pred dňom 183 (účinnosť), ako aj bezpečnosť lieku. Koktejl sa zdal byť dobre znášaný.

Neželané udalosti sa vyskytli u 35% účastníkov ktorým bol podaný AZD7442, a u 34% skupiny s placebom, (egalita).

Reakcie v mieste vpichu sa vyskytli u 2,4% skupiny AZD7442 a u 2,1% skupiny s placebom.

Vyskytol sa jeden prípad závažného alebo kritického ochorenia COVID-19; a v skupine s placebom došlo k dvom úmrtiam súvisiacim s ochorením COVID-19.

AZD7442 sa vyvíja s pomocou financií od vlády USA. Levin získal podporu od spoločností GlaxoSmithKline. Mnoho spoluautorov je zamestnaných v spoločnosti AstraZeneca a majú v nej kmeňové akcie. Spoločnosť Razonable nezverejnila žiadne relevantné finančné vzťahy. Výročné zasadnutie Týždňa infekčných chorôb (IDWeek) 2021. Marcia Frellick je nezávislá novinárka so sídlom v Chicagu. Predtým písala pre Chicago Tribune a Nurse.com a bola redaktorkou v Chicago Sun-Times, Cincinnati Enquirer a St. Cloud (Minnesota) Times. Sledujte ju na Twitteri na @mfrellick.

Poznámka bloggera a záver

V pôvodnom článku sme našli anachronický názor, že „chceme aby sa ľudia dali očkovať“.

Dnes je boj proti vírusom vedený tromi prostriedkami: Dezinfekcia – Antivirotiká – Protilátky od darcov.

Výroba účinných antivirotík (antibiotík proti vírusu SARS-CoV-2) ešte len príde.

Imunita: Čím viac sa človek očkuje, rôznymi alebo rovnakými vakcínami, tým viac je imunita zaťažená. Môže aj zlyhať následkom premnohých očkovaní. Imunita nie je všemocný džin, má obmedzené „vojsko“ ktoré treba rozumne usmerňovať.

Antivirotiká a protilátky použité v liečbe infekčných ochorní majú asi taký význam, ako mali ruské raketomety („Kaťuše“) a tanky (T-34) v ofenzíve proti Nazi-armáde v 2.sv.vojne – obrovský.

Očkovanie je určené pre exponovaných lekárov a zdravotníkov ktorí idú do infekčného prostredia napr. proti ebole, ak idú do Afriky liečiť ebolu. Nakoniec, aj také očkovanie zlyháva, sú o tom lekárske záznamy v US-Army.

Preto tvrdím, pre spoločenstvo ľudí mimo špecifickej expozície je očkovanie skôr hazard, ako ukazujú aj dnešné štatistiky – v nemocniciach u nás sa lieči (zo všetkých liečených na COVID) vyše 30% očkovaných na stredne až ťažký priebeh COVID-u. Je to mengeleovský poznatok (prirovnanie je adekvátne, aj dr. Mengele exponoval vybraných dobre živených ľudí rôznym infekciám, výsledky vlastnia vojenské archívy v USA) a my všetci by sne mali rešpektovať získané poznatky.

Matovič v septembri až decembri 2020 vytvoril testovaním a nahromadením ľudí pri testovaní, špecifické infekčné prostredie ktoré ukázalo virulenciu SARS-CoV-2 jednoznačne: Z exponovaných ľudí sa nakazilo cca len 30%, ale žiaľ – tí to rozniesli do celej republiky.

Rovnako postupoval aj Lengvarský keď zariadil možnosť skúmania virulencie od zaočkovaných ľudí na stretnutiach s PP Františkom v septembri 2021.

Náš poznatok je:
Testovanie celoplošne je chyba. Očkovanie celoplošne je chyba – to bolo účinné iba v polovici 20.st. keď iné prostriedky neboli.

Dnes, tí, ktorí sa neexponovali, nestáli blízko pri chorýchh testovaných ľuďoch, a tí ktorí používajú profesionálnu dezinfekciu všade kde sa pohybujú, tí všetci sú zdraví aj keď sa nedali očkovať, ba práve preto – nevystavili sa vražednému riziku z očkovania nekvalitnými vakcínami.

Ďakujem za prečítanie, rád Vás informujem o skutočnej vede z celého vedeckého priestoru.

 

Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve

14.02.2022

Mixel pixel zaminir GB Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve. Zaletela si do Moskvy a ani nevedela čo tam chce, a nevedela ani čo sú „Minské Dohovory“. Kuchárka v „banderastanskej“ kuchyni to vie, ale zaminir Truss ani šajnu. Najprv si zopakujeme čo sú tie Minské dohovory: Predovšetkým – podpísali ich zástupcovia EÚ a aj „banderstanu“, lebo [...]

Pán Fico, prestaňte paviánčiť, a konajte

10.02.2022

Až (!) 90% občanov SR (!) odmieta zapredanú Vládu SR a vlastizradnú prezidentku. GP Žilinka zadefinoval činnosť tejto lúzy ako vlastizradnú, ústavno-zločineckú. Napriek tomu celá opozícia len škrieka zo svojich konárov ako šibnuté paviány. To vám tak veľmi chutia banány (platy) ktoré vám napriek škrekotu stále idú? Ste ako opice – bez zodpovednosti voči voličom [...]

Synodalita

01.02.2022

Synodalita nie je organizovaná štruktúra, nemá to byť politická organizácia (PP Benedikt XVI), ale – a to je aj môj názor – má to byť jednota jednotlivcov v spojení s myslením IC XC („aby ste -sme- všetci jedno boli“). Žiaľ, všetky cirkevné spolky – počnúc vatikánskymi katolíkmi, končiac sektami – majú štruktúru založenú na politických [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

axon

Vítam Vás v mojom pravda.sk-blogu o logike súvislostí, žurnálnej logistike a sociálnom pozadí politiky. Nečakajte žiadnu chválu na všeobecnú činnosť človeka. Pračlovek bol inteligentnejší ako napríklad Soros... Peniazmi sa dá všetko, ale človek sa tým nezušľachtí. Axon.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 189
Celková čítanosť: 1711475x
Priemerná čítanosť článkov: 9055x

Autor blogu