Založ si blog

Pomalá likvidácia dôchodcov zákonom MZ SR

Otázkou je, či je to úmysel, alebo nevedomosť. Alebo oboje.

Minister Lengvarský (OĽaNO) je vyučený všeobecný lekár. Napriek tomu oklieštil všeobecných lekárov – nemôžu sa starať o polymorbidných pacientov (mnoho chorôb v jednom tele), akými sú predovšetkým dôchodcovia a invalidi.

V zákone z dielne OĽaNO zakázal všeobecným atestovaným lekárom predpisovať lieky ktoré odporučil odborný lekár. Uvediem príklad:

Pacient s chorobou srdca (kardiológ), s hypertenziou, chorobou obličiek (nefrológ), s poruchou hybnosti (neurológ), s hypertenziou oka (glaukóm, ophthalmológ)… (áno sú takí pacienti a nie je ich málo) dostáva recepty od všeobecného lekára elektronicky a príbuzní mu ich donesú domov. Jeho chronický polymorbidný stav je dobre kompenzovaný, všeobecný (obvodný) lekár má prehľad o jeho stave a raz ročne ho pošle na odbornú kontrolu. Celý rok sa pohodlne dostával k liekom podľa predpisu odborníka, navyše všeobecný lekár má možnosť prísť do bytu invalida a odobrať mu potrebné odbery na vyšetrenia, prípadne aj natočiť EKG. Mal by mať preplatenú takú činnosť od zdravotnej poisťovne – tak by mala vyzerať kompletná starostlivosť odborného praktického lekára ako je to v aj v Nemecku, Rakúsku…

No, teraz sme svedkami „stvorenia zákona“ na pomalú likvidáciu invalidov ťažko mobilných pacientov. Odteraz bude musieť každý, aj mobilný pacient, aj invalid „chodiť“ mesačne k odbornému lekárovi – niektorí ku 4 až piatim – lebo 0ĽaNO si to tak želá a dali to do zákona, ktorý by mal platiť od júna 2022.

Čo myslíte, dokedy to budú zvládať naši chorí rodičia a starí rodičia?

Bude mať obvodný lekár prehľad o tom čo sa deje s jeho pacientom?

Možno bude vypisovať iba úmrtné listy a posielať telá do krematória, lebo tak si to žiada OĽaNO zákon, že „najbližší“ lekár je povinný vystaviť úmrtný list, úradné potvrdenie o smrti pacienta, kde sa tiež uvádza či bude alebo netreba „pitvu“ a že môže byť rovno spopolnený.

Toto už vyzerá na skutočný holokaust (spaľovanie neželaných osôb) chronicky chorých a starších občanov.

Podľa OĽaNO je to OK.

Podľa mňa je to na podanie na medzinárodný súdny dvor pre úmyselnú genocídu vybranej skupiny občanov SR.

 

Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve

14.02.2022

Mixel pixel zaminir GB Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve. Zaletela si do Moskvy a ani nevedela čo tam chce, a nevedela ani čo sú „Minské Dohovory“. Kuchárka v „banderastanskej“ kuchyni to vie, ale zaminir Truss ani šajnu. Najprv si zopakujeme čo sú tie Minské dohovory: Predovšetkým – podpísali ich zástupcovia EÚ a aj „banderstanu“, lebo [...]

Pán Fico, prestaňte paviánčiť, a konajte

10.02.2022

Až (!) 90% občanov SR (!) odmieta zapredanú Vládu SR a vlastizradnú prezidentku. GP Žilinka zadefinoval činnosť tejto lúzy ako vlastizradnú, ústavno-zločineckú. Napriek tomu celá opozícia len škrieka zo svojich konárov ako šibnuté paviány. To vám tak veľmi chutia banány (platy) ktoré vám napriek škrekotu stále idú? Ste ako opice – bez zodpovednosti voči voličom [...]

Synodalita

01.02.2022

Synodalita nie je organizovaná štruktúra, nemá to byť politická organizácia (PP Benedikt XVI), ale – a to je aj môj názor – má to byť jednota jednotlivcov v spojení s myslením IC XC („aby ste -sme- všetci jedno boli“). Žiaľ, všetky cirkevné spolky – počnúc vatikánskymi katolíkmi, končiac sektami – majú štruktúru založenú na politických [...]

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

axon

Vítam Vás v mojom pravda.sk-blogu o logike súvislostí, žurnálnej logistike a sociálnom pozadí politiky. Nečakajte žiadnu chválu na všeobecnú činnosť človeka. Pračlovek bol inteligentnejší ako napríklad Soros... Peniazmi sa dá všetko, ale človek sa tým nezušľachtí. Axon.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 189
Celková čítanosť: 1711990x
Priemerná čítanosť článkov: 9058x

Autor blogu