Založ si blog

Trump Vabank 3

Donald Trump riskoval predčasný odchod z nemocničnej starostlivosti. Dostáva liečbu akú by dostával umierajúci. Názory amerického lekára ktorý sa dostal k neúplnému zoznamu „terapie“ hovoria mnoho. Pripájam komentár nášho odborníka a svoj komentár.

Voľne preložený pôvodný článok + link:

Trump dostal terapiu akú by ste nedostali, hneď je vám lepšie

© F. Perry Wilson, MD, MSCE; Disclosures October 06, 2020

 

Najnovšie správy a pokyny pre COVID-19 nájdete v Medscape Coronavirus Resource Center.

Tento prepis bol upravený kvôli lepšej prehľadnosti.

Vitajte v Impact Factore, vašej týždennej dávke komentárov k novej lekárskej štúdii. Som doktor F. Perry Wilson z Yaleovej lekárskej fakulty.

V čase tohto záznamu, 5. októbra, je prezident Spojených štátov stále hospitalizovaný v lekárskom centre Waltera Reeda pre COVID-19. Podľa tlačových správ sa mu napriek určitej prechodnej hypoxémii darí relatívne dobre.

Napriek tomu podľa jeho osobného lekára užíval nasledujúce lieky:

Remdezivir, Melatonín, Zinok, Famotidín, Aspirín, Vitamín D, kokteil s monoklonálnymi protilátkami od spoločnosti Regeneron ktorý sa používa zo súcitu, a naposledy dexametazón a ventiláciu (kyslíková terapia). 0

Ak by ste sa pozreli na tento liečebný režim, nepoznajúc pacienta, predpokladali by ste, je to niekto na prahu smrti – ventilovaný. Posledné úsilie.

Zdá sa, prezident nie je nijako zvlášť chorý. 1

Zmierte sa s tým: Keby ste vy alebo ja mali COVID a boli by sme rovnako chorí ako prezident, neexistuje spôsob, ako by sme dostali tento druh liečby. 2   A to je tá vec: Asi sa máme lepšie.

Práve teraz by sa prezident mohol stať obeťou dobre opísaného lekárskeho fenoménu nazývaného VIP syndróm. 3

Keď som bol skoršie na školení, bol do našej nemocnice prijatý „veľmi dôležitý človek“. Meno tejto osoby vám nemôžem prezradiť, ale verte mi – VIP.

Takže v určitom okamihu starostlivosti potreboval vyčistiť (vysať) dýchaciu trubicu. Ako vyznamenanie, prišiel to urobiť primár kardiotorakálnej chirurgie. Než sme vošli, otočil sa k nám a komentoval: „Naposledy som odsával hrudnú trubicu pred 15 rokmi.“ 4

Istej osobe, ktorej sa čistí dýchacia trubica, je tretím rokom domáci, to robia 10-krát denne študenti medicíny. Ale pre VIP je určený šéf celého oddelenia (VIP lekár). Je ironické, že VIP (pacient) sa často zhoršuje.

VIP syndróm, ktorý prvýkrát popísal Walter Weintraub v roku 1964, nie je žiadnou novinkou. Náš prvý prezident (USA) George Washington v skutočnosti mohol byť takou obeťou. (Opis a obrázok v jeho životopise, obrázok je aj na pôvodnej stránke.)

Zdroj: Medscape © 2020 WebMD, LLC: Akékoľvek vyššie vyjadrené názory sú autorovými vlastnými názormi a nemusia nevyhnutne odrážať názory WebMD alebo Medscape.

Trump dostal terapie, ktoré by ste nedostali – a je vám lepšie – Medscape – 6. októbra 2020.

 

Komentáre nášho odborníka:

0  vynechali antibiotiká. Pri liečbe virózy, ak je nutná ventilácia (dýchací stroj s navlhčeným O2), a kortikoidy, je nevyhnutné podávať aj antibiotiká.

1  tento článok vychádza z pera neskúseného, ale zanieteného lekára. Trump je rizikový pacient s poruchami rytmu srdca a s vysokým krvným tlakom. COVID-19 môže byť jeho hrobárom, ak nezačne intenzívnu liečbu a odpočinkový režim.

2  mám opačný názor. Trump ako VIP si rozkázal a dostal intenzívnu starostlivosť, lekár ho rešpektoval, nemohol nič iné, navyše je rizikový, tak kto by riskoval? Dal mu všetko čo mohol.

3  „VIP syndróm“ je zlá liečba. U nás sme to videli na liečbe prezidenta Schustera. Nebyť jeho manželky – jej naliehania a prevozu prezidenta do rakúskej kliniky, isto by zomrel, lebo v Bratislave ho liečil VIP lekár.

4  „VIP lekári“ sa tak správajú úplne bežne, ich sebavedomie vysoko prečnieva nad ich schopnosti.

 

Komentár bloggera:

Naši pacienti sa nemusia báť 😀  (to je sarkazmus). Naši lekári sú potrestaní aj za pravdu ktorú vyslovia – pamätáte na neurochirurga ktorý so súhlasom rodiny uverejnil smutné a zbytočné dve operácie mozgu mladého chlapca ? – bola to kritika zrejme na VIP lekárov, a doplatil na to.

Čo dodať? iba ak otázku : Kde sme?  Pravek, starovek…, isto nie v 21. storočí.

A čo robí Matovič? To nemá obdobu v histórii žiadneho národa!

 

Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve

14.02.2022

Mixel pixel zaminir GB Liz Truss prevetrala čiapku v Moskve. Zaletela si do Moskvy a ani nevedela čo tam chce, a nevedela ani čo sú „Minské Dohovory“. Kuchárka v „banderastanskej“ kuchyni to vie, ale zaminir Truss ani šajnu. Najprv si zopakujeme čo sú tie Minské dohovory: Predovšetkým – podpísali ich zástupcovia EÚ a aj „banderstanu“, lebo [...]

Pán Fico, prestaňte paviánčiť, a konajte

10.02.2022

Až (!) 90% občanov SR (!) odmieta zapredanú Vládu SR a vlastizradnú prezidentku. GP Žilinka zadefinoval činnosť tejto lúzy ako vlastizradnú, ústavno-zločineckú. Napriek tomu celá opozícia len škrieka zo svojich konárov ako šibnuté paviány. To vám tak veľmi chutia banány (platy) ktoré vám napriek škrekotu stále idú? Ste ako opice – bez zodpovednosti voči voličom [...]

Synodalita

01.02.2022

Synodalita nie je organizovaná štruktúra, nemá to byť politická organizácia (PP Benedikt XVI), ale – a to je aj môj názor – má to byť jednota jednotlivcov v spojení s myslením IC XC („aby ste -sme- všetci jedno boli“). Žiaľ, všetky cirkevné spolky – počnúc vatikánskymi katolíkmi, končiac sektami – majú štruktúru založenú na politických [...]

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Ukrajina, vojak

Austrálsky generál pre Pravdu: Ukrajina čelí pochmúrnym scenárom, Západ musí zmeniť ruskú stratégiu

03.05.2024 05:00

Austrálsky generálmajor vo výslužbe Mick Ryan sa nedávno vrátil z cesty po Ukrajine. „Čím dlhšie vojna trvá, tým rýchlejšie sa Rusi učia," vraví.

axon

Vítam Vás v mojom pravda.sk-blogu o logike súvislostí, žurnálnej logistike a sociálnom pozadí politiky. Nečakajte žiadnu chválu na všeobecnú činnosť človeka. Pračlovek bol inteligentnejší ako napríklad Soros... Peniazmi sa dá všetko, ale človek sa tým nezušľachtí. Axon.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 189
Celková čítanosť: 1713811x
Priemerná čítanosť článkov: 9068x

Autor blogu